Появата на коронавируса рязко повиши цените на джинджифила и другите богати на витамини плодове и зеленчуци

Магазин в Пловдив започна необичайна инициатива. Собствениците на обекта решили да помогнат на всички възрастни и нуждаещи се хора да укрепят имунитета си, като безплатно им раздават джинджифил и куркума -  продукти, за които  специалистите твърдят, че са полезни в борбата с коронавируса.

Появата на коронавируса рязко повиши цените на продуктите богати на витамини.

"ТЕХНИТЕ ИСТОРИИ": Каузата на Никол Станкулова

И на пазара в момента най-търсената стока е джинджифилът. Цената му скочи четири пъти от началото на пандемията и в момента се търгува за 18 лева килограма.

Така се родила идеята на двама собственици на биомагазин. Те решили да загърбят личната си печалба в името на това полезната храна да стане достъпна и за най-уязвимите. Започнали кампания да подаряват на всички възрастни и нуждаещи се хора пакетчета от по 100 грама  куркума и 100 грама джинджифил.

„Това са две съставки, които доказано стимулират имунната система“, казва собственикът на магазина Павел Зарев.

Лилия живее с пенсия от 260 лева. Прави сметка за всяка похарчена стотинка и признава,че джиджифилът за нея е прекалено скъп, въпреки че сега й е необходим.

Вече втори месец семейство раздава хляб на възрастни и социално слаби (ВИДЕО)

„Абсурд, абсурд! Просто не мога да си го позволя. Не мога, защото то едно ли е? То има много неща, които трябва да си купи един човек- за здраве ли, за храна ли?“, казва Лилия.

До момента в магазина са помогнали на над 100 нуждаещи се. В жест на човещина, собственици са решили да раздадат още 1000 пакета със здравословна  храна.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.