По думите му в Инфекциозната болница трябва да положат повече усилия в работата с коронавирусна инфекция

„При хората с недобър отговор на имунната система имаме забавяне или необразуване на антитела. Става въпрос за възратните и тези със заболявания. При тях е възможно рецидив на коронавируса". Това обясни в ефира на „Неделята на NOVA"  зам.-началникът на ВМА Георги Попов.

След ваканция в чужбина – 14 дни карантина (ВИДЕО)

Той коментира и кога може човек да дари кръвна плазма. „За да стигнем до лечението, трябваше да открием годни пациенти, които да дарят кръв. Това нещо е свързано с много фактори, които не зависят от нас и от пациента. Имаме много жени, които искат да дарят кръвна плазма, но имат проблем с теглото. Имахме случай на жена тежеше едва 52 кг. и нямаше как. Хора с нисък хемоглобин също не могат да дарят кръв, както и възрастни хора над 75 години", обясни Попов. 

„Лекарката от Спешната помощ в София, която почина, е била излекувана и в последствие или е настъпил рецидив на заболяването, или е настъпило друго заболяване, което е довело до смъртта й", поясни той.

„Във ВМА се подготвихме отдавна за вируса. Дисциплината в болницата е на първо място. Колегите обаче са уморени. Всяко едно подценяване на ситуацията, е опасно", каза още Попов.По думите му в Инфекциозната болница трябва да положат повече усилия в работата с коронавирусна инфекция. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК