Инцидентът станал в кв. "Тракия"

Зрелищен екшън в Пловдив. Пиян шофьор помля 5 паркирани автомобила пред жилищен блок. По чудо при инцидента няма пострадали хора, но нанесените материални щети върху колите са значителни.

Зрелищният инцидент е станал в жилищен район Тракия рано тази сутрин. По първоначални данни лек автомобил, който се е движел с над 100 километра в час се блъска в бордюра на отсрещвото отстровче, след което с бясна скорост помита пет паркирани един до друг автомобила. При удара една от колите и изхъврчала на няколко метра и се е ударила в дърво.

ВИЖТЕ СНИМКИ 

Около 4.30 тази сутрин мощен тътен вдига на крак жителите на няколко блока в квартал „Тракия“. Когато излизат навън и виждат смачканите автомобили, хората от блока изпадат в шок. 

 

 

Шофьорът, причинил катастрофата, е на 21 години от Бургаска област. В колата е пътувал и негов приятел на 20 години. Пострадалият водач е настанен в болница с множество наранявания в областта на главата и лицето. Там ще му бъде направен и тест за наркотици. Карал е пиян, твърдят от полицията. „С техническо средство е установена употреба на алкохол - 0,96 промила в издишания въздух“, обясни гл. инспектор Ботьо Гергинов от „Пътна полиция“- Пловдив.

Досега младият шофьор има пет нарушения на пътя, като последното е от преди четири месеца, отново в квартал „Тракия“ - неспазване на пътни знаци. 

Нито един от ударените автомобили няма застраховка "Автокаско".

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.