От Комисията са се опитали да направят проверка, но не са получили достъп до сградата

Комисията за защита на конкуренцията запечата помещения в офиса на Българската петролна и газова асоциация.

Големите бензиностанции са поддържали по-висока цена по време на пандемията (ВИДЕО)

Полиция и инспектори на антимонополната комисия са се опитали да влязат в сградата. Причината е проверка за картел при определяне на цените на горивата на дребно.

Сградата обаче е била заключена, а опитите на проверяващите да се свържат с представители на Асоциацията, за да им бъде даден достъп, не са се увенчали с успех.

Пред NOVA от Българската петролна и газова асоциация обявиха, че не се притесняват от проверка, но са научили за нея от медиите.

„Нямат навика да предупреждават. Бъдете сигурни, че ще им представим всички искани документи, доказателства, ще помогнем на тази проверка”, заяви Живодар Терзиев, председател на Българската петролна и газова асоциация.

КЗК ще проверява за картел по веригата производител-съхранение- търговия на едро-търговия на дребно. Обект на проверката ще бъдат и „Лукойл Нефтохим Бургас”, „Лукойл България”, „Сакса”, „Инса Ойл”, „Ромпетрол България”, „Еко България”, „Шел България”, „ОМВ България”, „НИС Петрол”, „Петрол”, „Трейднет Варна”.

От КЗК напомнят, че при опит на Българската петролна и газова асоциация да влязат в офисите без разрешение ги заплашва глоба от 1% от оборота им за предходната финансова година.

 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.