За това сигнализира директорът на пощенския оператор Деян Дънешки

Измамници изпращат имейли от името на „Български пощи“ и обещавали награди от томбола. Обаче има риск да ти източат банковата сметка, вместо да спечелиш подарък. За това сигнализира изпълнителният директор на пощенския оператор Деян Дънешки.

ИЗМАМА: Мнима банкерка събира пари срещу обещание за кредит (ВИДЕО)

„“Български пощи“ не събира лични данни чрез имейли, сайтове или други подобни канали. Единствените данни, които се събират, са тези, които са свързани със Закона за пощенски услуги и това се прави на място от нашите служители“, обясни Дънешки в „Здравей, България“.

Възрастна жена, останала без дом след имотна измама, се нуждае от помощ (ВИДЕО)

 

 

По думите му измамниците използват името на Пощите като компания с традиции, за да събират лични данни чрез съмнителни сайтове. Деян Дънешки посъветва потребителите да внимават и да проверяват какъв е сайтът, който посещават. „Последната измама е следната: Изпраща се имейл до клиентите, в който се описва, че чакат пратка от някъде. Съответно тази пратка трябва да се заплати чрез влизане в съответния сайт, в който се дават лични данни“, обясни шефът на „Български пощи“.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.