Следват го трима футболисти и един баскетболист

Роджър Федерер е най-скъпоплатеният спортист за 2020, сваляйки от върха Лионел Меси. Това сочи годишната класация на "Форбс".

Швейцарският Маестро, рекордьор по титли от Големия шлем с 20, е заработил 86,5 млн. паунда за изминалите 12 месеца, включително 81,3 млн. от други сделки, изкачвайки се с четири позиции в класацията и превръщайки се в първия тенисист, оглавил списъка. Топ 5 допълват Кристиано Роналдо (85,4 млн. паунда), Меси (84,6 млн. паунда), Неймар (77,6 млн. паунда) и баскетболистът на Ел Ей Лейкърс ЛеБрон Джеймс (71,2 млн. паунда).

„Пандемията от коронавирус навреди финансово на Меси и Роналдо, изчиствайки пътя за тенисист да стане за първи път най-скъпоплатеният спортист в света“, коментира Кърт Баденхаузен, главен редактор във "Форбс". Японката Наоми Осака (30,4 млн. паунда), която бе 29-та в списъка, задмина своята съперничка на корта Серина Уилямс (29,3 млн. паунда) като най-скъпоплатената спортистка. Двете бяха единствените жени в списъка.

Футболът беше най-представеният спорт с 14 играчи, следван от тениса - 6, бокс и ММА - по 5, голф - 4, моторни състезания - 3, бейзбол и крикет с по 1.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.