БСП се опитват да върнат Божков в България, добави депутатът от ГЕРБ

ГЕРБ няма намерение да се оправдава за един от най-големите успехи за сегашния мандат, а именно разтурването на бизнеса на Васил Божков. Това обяви Тома Биков от ГЕРБ по повод  искането на Изпълнителното бюро на БСП за създаване на анкетна комисия, която да провери всички сигнали, изнесени от бизнесмена и обвиняем Васил Божков.

„ГЕРБ е на страната на държавата. За съжаление, БСП избраха да са на страната на Божков. Смятаме, че Нинова, в желанието си да спечели председателския пост на БСП, въвлича цялата партия в една сложна ситуация, която ще навреди на цялата партия. Българските граждани добре виждат и разбират кой действително се противопоставя на нерегламентираните отношения между сенчести и полукриминални бизнеси и политически амбиции”, добави той.

 

 

Според него БСП през годините често е ставало част от подобни практики, които граничат с организирана престъпна дейност. Той е на мнение, че с този вот на недоверие от БСП се опитват да върнат Божков в България, но не и където му е мястото - в ареста.

От ГЕРБ ще подкрепят предложението на БСП за създаване на анкетна комисия. От управляващата партия са на мнение, че по този начин "ще се осветлят" много сделки на прехода.

"Ясно е кой създаде милионерите. Години наред не спираме да показваме ясната връзка. Корнелия Нинова изпразни касата на партията си, тя е куха, празна и пред фалит", заяви Маноил Манев. Според него сега по позната схема Нинова ще опита да възстанови партията си, използвайки финансиране от бизнесмени, които защитава. Депутатът от ГЕРБ отправи и няколко въпроса към соцлидерката.

"На срещатата между Нинова, Божков и Златев - какво си говориха, какво се разбираха тези трима човека? Кога, къде и по какъв повод журналистите могат да попитат Нинова, която е длъжна да отговори. Същата говори за паралелни държави. Коя е паралелната държава? Тази, която със своите служби повдига обвинения, вкарва в арестите и води борба с тези, за които не е предполагано, че ще се случи? Ако от ГЕРБ не сме доказали, че можем да го направим, аз не виждам кой може", заяви Манев.