Депутатът коментира и Закона за доброволните отряди

„Опитваме се да намерим решение на проблема за „доживотния длъжник”. Един човек тегли кредит, получава пари и си купува апартамент, който е ипотекиран. Не успява да го изплати и съответно банката му го взема. За съжаление се оказва, че и така не може да бъде погасен целият кредит. Ако е теглил 100 000 лв., а апартаментът му е продаден за 70 000 лв., ще дължи 30 000 лв.". Това обясни в ефира на „Плюс-минус. Коментарът след новините” Александър Сиди, депутат от ВМРО, Обединени патриоти.

"Обединени патриоти" искат да сложат край на "дълговото робство" и "вечния длъжник"

Той коментира и Закона за доброволните отряди. „Те ще намерят своето място. Няма да се въведат с идеята да наказваме някого, да ходят да бият по селата. Те ще подпомагат полицията”, коментира Сиди.

Аталай: Ние сме единствената партия, която предложи да се намали налогът и за детските храни

По думите му по време на пандемията щеше да е добре част от доброволците да стоят заедно с униформените на КПП-тата.  

„ДПС не бяха прочели Закона за доброволните отряди. Създадоха скандал по текстове, които са оттеглени лично от мен в комисия и сме внесли нови. Бяхме обвинени, че сме националсоциалисти. Не знаеха какво коментират на заседанието. Приемам го като обида. Поисках наказание за народния представител Рамадан Аталай заради думите му. Много се надявам на първия Коалиционен съвет да се изчисти този въпрос", поясни Сиди.

Повече гледайте във видеото

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.