Какво се случи на последния пленум на БСП и накъде вървят социалистите преди прекия избор на лидер?

„През последните няколко дни се наслушахме на множество интерпретации относно случилото се на пленума на БСП. Бяхме участници в поредния зле подготвен и крайно неуспешен Пленум за госпожа Нинова и ръководството на БСП. Ако трябва да бъда искрен, станахме свидетели на едно категорично и тежко несъгласие с начина, по който се управлява партията”. Това заяви в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” членът на Националния съвет на социалистическата партия Атанас Мерджанов.

Той допълни, че думата „бламиране” не е толкова важна. Важното било, че нито една от замислените точки в дневния ред на Пленума не е срещнала съгласието на колегите си. 

„За първи път съм свидетел на категорично отхвърляне на политически доклад, изготвен от  председателя на партията. Такова нещо не се е случвало. Редица от инициативите на ръководството увисват във въздуха”, допълни Мерджанов.

Депутатът каза още, че предложението за създаване на смесена работна група, която да направи отчет за финансовото състояние на БСП, е лично негово.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.