Филмът е за разпадналия се брак на Даяна и британския престолонаследник принц Чарлз

Кристен Стюарт ще играе ролята на покойната британска принцеса Даяна във филм, посветен на разпадналия й се брак с британския престолонаследник принц Чарлз, съобщи Ройтерс. Актрисата, известна с участието си в сагата "Здрач", ще е в главната роля на независимата продукция на чилийския режисьор Пабло Ларейн. Действието на филма се развива в рамките на три дни в началото на 90-те години, когато принцеса Даяна взима решение да се разведе с британския престолонаследник.

СНИМКИ НА КРИСТЕН СТЮАРТ ВИЖТЕ ТУК

Принц Чарлз и принцеса Даяна се разделиха през 1992 г. и се разведоха четири години по-късно. Даяна почина през август 1997 г. в автомобилна катастрофа в Париж на 36 години.

Заглавието на филма ще е "Спенсър", каквото е моминското име на Даяна. Ларейн казва, че изборът на Стюарт за ролята на принцеса Даяна е отличен.

"Тя може да бъде много мистериозна и много крехка, докато в същото време е невероятно силна, а аз имам нужда точно от това за ролята", казва той пред сайта "Дедлайн". Все още не е обявено кой ще играе ролята на принц Чарлз в продукцията.

Режисьорът спечели одобрението на критиката с филма си "Джаки" от 2016 г, в който пресъздава живота на съпругата на убития американски президент Джон Ф. Кенеди.