Двамата загинаха при автомобилна катастроха край „Витиня”

Днес се навършват 49 години от смъртта на Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков, които на този ден през 1971 г. загинаха трагично. Легендарните футболисти на „Левски" и националния отбор загинаха на 30 юни 1971 г. в автомобилна катастрофа край Витиня. На път за Враца, на прохода „Витиня”, бежовото "Алфа Ромео" на Гунди се блъска в камион, запалва се и двамата с Котков умират на място.

76 години от рождението на Георги Аспарухов-Гунди

Днес, 49 години след трагедията, България все още ги помни. Младите слушат прехласнати историите за тяхното майсторство и човешки достойнства, а по-възрастните все още не могат да повярват, че ги няма. Тъгата по Гунди и Котков не е просто тъга по двама велики играчи. Не е тъга само на спортната общественост, но и на цяла България. Защото загубата на доблестни хора винаги боли, пише БГНЕС.

„Левски”: Почивай в мир, бате Сашо! Ние никога няма да те забравим!

Имената на Гунди и Котков припомнят, че има легенди, които не умират. Приказката за Георги Аспарухов и Никола Котков се разказва от бащи на синове до ден-днешен и не позволява пламъкът на величието им да угасне. Защото те останаха във футболната и обществена памет със своя чар и елегантност. За кариерата им е написано и казано всичко. Победите и попаденията с „Левски", и с националния отбор ще се помнят завинаги. Те обаче бяха всенародни любимци, защото притежаваха невероятни човешки качества. Затова и бяха толкова обичани.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си