Очаква ни силен вятър

Облачността в понеделник ще е динамична, но без валежи. Възможно е да превали слабо единствено в източната половина на Дунавската равнина в ранните часове. Денят се очертава да бъде прохладен с температури между 23 и 28 градуса.

Топла и ветровита неделя

Почти в цялата страна в понеделник ще е ветровито, но по-силни пориви на вятъра ще има в Източна България, където скоростта им на моменти ще е над 70-80 км/ч. В сила е жълт код за опасно време.

Около крайбрежието днес също ще е ветровито и сравнително прохладно с температури и на въздуха, и на водата около 24-26 градуса. Вълнението ще бъде  забележимо с височина на вълните до 1 метър. В северната част на крайбрежието не са изключени слаби превалявания на изолирани места в първата половина на деня.

Времето до сряда ще се задържи прохладно с пролетни стойности на термометрите и незначителни следобедни превалявания в планините на Западна България. От четвъртък до неделя времето ще се определя от зона с ниско атмосферно налягане, която ще се заформи в Централна Европа. Следобедните валежи ще са по-чести и на повече места,  предимно в западната половина на страната. Температурите обаче ще тръгнат отново нагоре и в края на седмицата стойностите на термометрите в най-топлата част на денонощието ще са в летния диапазон.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.