От АПИ увериха, че строителната процедура е задействана

Блокираха главния път Русе-Варна. На бунт се вдигнаха жители на седем населени места по пътя Русе-Кубрат. Искането им е за ремонт на второстепенното трасе от общо 47 километра. От „Пътната агенция” обещаха 46 милиона лева за ремонт, който ще започне през септември. Хората се заканиха демонстрациите да не спират, докато не видят машините на пътя.

 

 

Пътят за Варна на изхода при Русе остана затворен близо два часа. За тези от автомобилистите, които не искаха да изчакват в колона , а предпочитаха обходен маршрут, имаше възможност да преминат точно по възловата отсечка между Русе и Кубрат. Всеки от шофьорите получаваше от демонстрантите  листовка, с която им поднасяха извиненията си, че им даваха възможност да минат точно по този път, по който са принудени да пътуват те ежедневно.

„Ние искаме пътят да бъде ремонтиран. Това трябва да се случи веднага, защото вече ни омръзна да чакаме”, казват протестиращите.

 

 

Въпреки, че в началото на юли лично шефът на АПИ Георги Терзийски дойде в Русе, за да разясни, че има избрани изпълнители за ремонта, има осигурени средства и всичко е въпрос на законови срокове, хората не вярват.

С писмо от петък АПИ съобщи, че  са осигурени 46 млн. лв. и ремонтът на важния за жителите на три области път ще започне септември.

 

 

Репортер: Наталия Йорданова

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.