Изделието е открито в камион, пътуващ от Турция към Босна и Херцеговина

Контрабанден тютюн за наргиле за 250 000 лева е открит и иззет на митническия пункт „Капитан Андреево”. Изделието е намерено в камион с чужда регистрация, който е пътувал от Турция за Босна и Херцеговина през България.

По документи товарното возило е превозвало  калибровани метални пръти. По метода „анализ на риска“ митническите служители направили  щателна проверка на камиона, включително и с рентгенова апаратура. В хода й установили, че между декларираната стока в товарното помещение има кашони, пълни със общо 720 кг тютюн за наргиле в различни опаковки и марти без акцизен бандерол. 

В хода на проверката, в шофьорската кабина,  са открити още 3.700 кг  тютюн за наргиле, също бе акцизен бандерол. Акцизната стока от общо 723.700 кг  с  пазарна стойност  близо 250 000  лева е задържана. Стойността на дължимия акциз е 110 002 лева. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура -Хасково.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.