Жената ще остане там 14 дни

Съдът постанови за срок от 14 дни майката, която засне как бие детето си, да бъде настанена в психиатричното отделение на болницата в Перник.

В неделя жената и момиченцето бяха отведени за разпит от полицията и социалните служби. Задържан бе и бащата на детето.  Жената е признала за насилието, а момиченцето е настанено в приемно семейство. Междувременно са открити и негови близки и роднини.

Какво е обяснението на майката, удряла тригодишната си дъщеря? (ВИДЕО)

Клипът, разпространен от майката, взриви социалните мрежи. На видеото се вижда как тя бие 3-годишната си дъщеря, а детето се моли да спре.

Оказва се, че майката е изключително религиозна. До входната врата на дома им в Перник тя е разлепила молитви и 10-те божи заповеди. Според съседи тя членува в секта. Разследващите ще проверяват дали е психически здрава.

Задържаха майка, заснела как бие детето си (СНИМКА)

 Оказва се, че това не е единичен случай, а насилието често било заснемано.

„Тя обясни, че по този начин е искала да накаже бащата на детето, който не им обръщал внимание”, каза Румяна Герова, началник отдел "Закрила на детето" – Перник. 

Пред социалните бащата  разказал, че с майката на детето му живеят заедно. Той признал, че знае за насилието, но не предприел нищо. По думите му майката отглеждала добре детето си до преди година. 

„Поведението й се е променило. Често споменавала Господ”, обясни Албена Стоилова, говорител на Окръжната прокуратура в Перник.

Съседи казват, че не са забелязали или чули агресията. Затова и досега  никой не е подал сигнал в полицията.

Задържаха и бащата на детето, бито и снимано от майка си

За 32-годишната жена се знае, че има и 5-годишно дете от предишния си партньор, като детето живее с баща си.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.