От началото на годината в района са регистрирани пет нарушения, свързани с дрифтове

Несъобразена скорост на мокър път и последвал дрифт. Това са част от версиите за тежката катастрофа в Горна Оряховица, при която петима души бяха ранени, а автомобил се самозапали. Двама мъже все още са в реанимация.

Зверска катастрофа с три коли в Горна Оряховица, има ранени (ВИДЕО+СНИМКИ)

Горящ газифициран автомобил, в близост до бензиностанция и в него двама мъже – на 22 и 19 години. Такава е картината от инцидента в неделната вечер.

„Късмет е, че газова бутилка е изхвърчала и е имало хора на място, които да реагират адекватно. Двете момчета са спасени. Извадени са от автомобила”, обясни началникът на Пътната полиция в Горна Оряховица Галин Георгиев.

По данни на полицията и свидетели автомобилът, с двамата най-сериозно пострадали, се приплъзнал, ударил се в стълб, след което помел още две коли. Подобно демонстративно шофиране, придружено с дрифт, се оказва често явление в Горна Оряховица. Този вид нарушение обаче било трудно доказуемо.

„От началото на годината до настоящия момент са съставени пет акта за нарушение за така наречените дрифтове. Отивайки на място, служителите установяват определен брой автомобили. След като видят полицаи - водачите излизат от колите и казват, че няма никакви дрифтове. Просто си говорят”, обясни още Георгиев.

ПО ЗРИТЕЛСКИ СИГНАЛИ: Опасни дупки създават риск от катастрофи

След инцидента от община Горна Оряховица започнаха проектирането на общо шест повдигнати пешеходни пътеки на конфликтни точки, за да се ограничи скоростта.

„Едната, от които на държавен път, поддържан от АПИ, а другата в района, където стана пътното произшествие. Общината се ангажира да изготви проект и да го предаде на АПИ”, каза зам.-кметът на Горна Оряховица Николай Георгиев.

От Пътната агенция обещаха максимално бързо да изградят пътеките, ограничаващи скоростта. „Да кажем около 30-40 дни, не повече”, обеща директорът на ОПУ – Велико Търново Венцислав Ангелов.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.