Ще има ли рокади в кабинета след неуспешния вот на недоверие?

Днешното редовно заседание на Министерския съвет ще се проведе чрез видеоконферентна връзка. Причината - двата установени случая на COVID-19 в администрацията. Министрите ще обсъдят редица теми, сред тях и годишният отчет за енергийна ефективност за периода 2014 - 2020 г.

Управляващите се събират на коалиционен съвет в четвъртък (ОБЗОР)

Ще има ли рокади в кабинета след неуспешния вот на недоверие? Това е един от основните въпроси след вчерашното гласуване. Миналата седмица премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри – Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов поради обвинения, че са свързани с ДПС.

Ден по-късно, след спешно заседание на Коалиционния съвет, искането беше замразено. Преди дни финансовият министър заяви, че не вижда причина да се оттегля от поста и се аргументира с това, че няма конкретни примери за негови действия в политиката или в законодателната област, които да го обвързват с ДПС. Той коментира още, че включването на страната ни в банковия съюз и приближаването ни към еврото е безспорен успех и видим резултат от водената от него финансова политика.

Емил Караниколов заяви, че е готов да понесе отговорността и се обяви в защита на колегите си Младенов и Горанов.

Кабинетът „Борисов” 3 оцеля след петия вот на недоверие (ВИДЕО)

До момента премиерът Борисов не е коментирал неуспешния вот на недоверие, тъй като до вчера той беше на срещата на Европейския съвет, където се обсъждаше бюджетът на ЕС. ГЕРБ и „Обединени патриоти” са категорични, че ще изкарат своя мандат до края.

Всичко това се случва на фона на продължаващо гражданско недоволство срещу правителството в цялата страна.

Рокади в кабинета - след вота на недоверие (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.