Смята се, че те са дошли от Китай и може да са семена от инвазивни растителни видове

Властите в американския щат Вирджиния съветват местните жители да не засаждат семената от неизвестен вид, получени по пощата, за които се смята, че са дошли от Китай и може да са семена от инвазивни растителни видове.

Според прессъобщение на уебсайта на Държавния департамент по земеделие (VDACS), агенцията получила съобщения, че „няколко жители на Вирджиния са получили неочаквани колети със семена, които изглежда произхождат от Китай“.

По погрешка: Австралийска възрастна двойка получи метаамфетамини за 10 млн. долара

"Видовете семена в колетите понастоящем са неизвестни, може да са инвазивни растителни видове. Пакетите са изпратени по пощата и може да имат китайски надписи върху тях. Моля, не засаждайте тези семена", заявяват от VDACS, предава БГНЕС.

Всеки, който е получил семена, е помолен да се свърже с местните власти.

По-рано жителите на Юта получиха „тайнствени колети“ от Китай по пощата, съобщиха тази седмица от местния телевизионен канал FOX 13. Телевизионният канал съобщи, че жителка е получила два малки пакета със семена с надписи на китайски. По-късно жената разбрала, че поне още 40 души в щата са получили подобни пратки. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.