Това научи NOVA

Инцидент на релсите. Товарен влак и автомобил се сблъскаха между гарите Свобода и Чирпан. Дерайлираха последните два вагона на композицията, а контактната мрежа беше прекъсната. В резултат няколко железопътни композиции бяха отклонени по други маршрути, а закъснението на други беше близо 2 часа.

През целия следобед хората търсеха начин да тръгнат за София, но без успех. Не се появиха автобуси, които трябваше да ги извозят, а за редовните нямаше свободни места. Така хората се оказаха в капан.

Товарният влак се движил между гарите Свобода и Чирпан блокира движението на пътническите влакове в района на Стара Загора. Лек автомобил  преминал прелез и ударил товарния влак. Дерайлирали са последните два вагона на влака, които са скъсали контактната мрежа. За щастие няма пострадали.

Наложи се БДЖ да отмени два влака. Бързата композиция от Варна за София се движеше с над 120 минути закъснение, а на гара Пловдив останаха блокирани десетки пътници.

Скъсаната контактна мрежа наложи да бъдат отменени два влака. Светла и Весела нямаха яснота дали ще успеят да стигнат на работните си места.  С часове, блокирани на гара Пловдив бяха и над 30 юноши от столичен футболен клуб.

Щетите по скъсаната контактна мрежа и мястото на инцидента ще се ра зчистват през цялата нощ.

Репортер: Илиян Велков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.