Това не е първия случай на заразен сътрудник на американския президент

Съветникът по националната сигурност към Белия дом Робърт О'Брайън е дал положителен резултат на тест за новия коронавирус, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

Тръмп призна, че може да е сбъркал с оценката за пандемията

54-годишният О'Брайън е с леки симптоми, самоизолирал се е и работи от безопасно място извън пределите на Белия дом. Смята се, че той се е заразил по време на семейно събитие. Работата на Съвета за национална сигурност продължава без прекъсване, се казва в изявление на Белия дом.

Тръмп посочи причините за увеличения брой заразени в САЩ

Не за първи път има случай на зараза при сътрудник на американския президент. Санитарните мерки в Белия дом обаче са стриктни, всеки редовно е тестван и президентът досега избегна заразата. Тръмп заяви пред журналисти в Белия дом, че не се е срещал лично със съветника си.

Приятелката на най-големия син на Тръмп е с коронавирус

По-късно днес Тръмп ще посети лаборатория на Нонавакс, където се произвежда експериментална ваксина. Компанията получи за тази цел в началото на юли 1,6 милиарда долара.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.