Според Twitter хакнати сa били общо 130 акаунта

Twitter обяви, че хакерите, извършили атаката срещу акаунти на публични личности са използвали телефонен фишинг, за да проникнат в системата, предаде БГНЕС.

WhatsApp предупреди за опити за измама през приложението

„Случилото се на 15 юли 2020 г., беше насочено към малък брой служители чрез телефонна фишинг атака“, казва социалната компания в своя блог.

От компанията  обявиха засилване на мерките за сигурност по време на разследването на хакерската атака, като значително ограничиха достъпа до вътрешните си системи. "Нашето разследване продължава и работим със съответните органи, за да гарантираме идентифициране на лицата, отговорни за тази атака", заявиха от компанията.

22-годишен хакер, обвинен за атака срещу Меркел, направи самопризнания

Според социалната мрежа, хакнати сa били общо 130 акаунта, като хакерите са публикували в 45 от тях. Преди това компанията съобщи, че хакерите са влезли във вътрешните системи, използвайки идентификационните данни на „малък брой“ служители.

Руски кибератаки срещу изследователски центрове за COVID-19

Сред жертвите на хака бяха бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън, бившият президент Барак Обама, основателят на Тесла и SpaceX Илон Мъск, милиардерите Бил Гейтс, Майкъл Блумбърг и Уорън Бъфет, изпълнителният директор на Амазон Джеф Безос, рапърът Кание Уест, и много други. Хакерите използваха акаунтите им, за да призоват потребителите да им изпратят пари в биткойн акаунт. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.