Властите смятат, че тютюневият дим крие висок риск от разпространение на заразата

Галисия, провинция в северозападната част на Испания, забрани пушенето по улиците и на обществени места, като кафенета, за да предотврати разпространението на коронавирус, а мярката може да бъде разширена и в останалата част на Испания.

Руската ваксина за COVID-19 ще струва 10 долара за две дози

Мярката влиза в сила днес и се прилага за места, където няма разстояние от поне два метра между хората, сочи официален документ, публикуван от регионалното правителство.

Галисия, провинция с население от 2,7 милиона души, в момента има 827 души заразени, което е с 87 повече спрямо предния ден.

 

 


Мярката беше предложена на регионалното правителство от екип от лекари, специализирани в превенцията на коронавируса след среща вчера. Те смятат, че тютюневият дим крие висок риск от разпространение на коронавирус.

Великобритания коригира броя на жертвите на COVID-19

„Когато пушите цигари или използвате електрически цигари на обществени и открити места, включително на тераси, това може да бъде изключение само ако по всяко време има разстояние от два метра от други хора“, се казва в документа. Такива пространства трябва да са достатъчно големи, че в нито един момент не може да се намали предписаното разстояние между пушача и минувача или пушача и други лица.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си