Инцидентът е станал в Стара Загора

57-годишен мъж е блъснал с колата си възрастна жена на пешеходна пътека и се укрил. Инцидентът е станал в Стара Загора в сряда на бул. "Цар Симеон Велики". Сигналът е постъпил в 4.50 ч. в ОД на МВР. 

ЗАРАДИ ЖЕРТВИ НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА: Жители на Сливен искат светофар на оживен булевард

На място е установено, че жената е била ударена от неизвестен към този момент автомобил, докато е пресичала на отреденото за това място. Водачът е напуснал местопроизшествието и се е укрил.  Вследствие на удара пострадалата е получила фрактура на черепа и фрактури на ребра. Настанена е за лечение в УМБАЛ – гр. Стара Загора, като по-късно е починала.

 Шофьор блъсна и уби възрастна жена на пешеходна пътека в Сливен

В резултат на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, под ръководството на Окръжна прокуратура – Стара Загора, е установена самоличността на загиналата жена. Тя е на 78 г. Автомобилът,  който е блъснал жената е открит в автосервиз в Стара Загора. За срок до 24 часа по Закона за МВР е задържан 57-годишният му водач.

Кола прегази и уби жена близо до пешеходна пътека (ВИДЕО)

Репортер: Георги Манев

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.