От началото на месеца е имало над 25 труса

Отчетена е засилена сеизмична активност в района на Солун от началото на месеца. През първите дни на август бяха регистрирани три земетресения със сила от 3,0 до 3,4 по скалата на Рихтер, съобщава Sinoptik.bg.

На 10 август беше отчетен трус с магнитуд 4,4 по Рихтер. В следващите 3 дни са засечени 23 вторични земетресения. Три от тях са били с магнитуд между 3,5 и 3,8 по Рихтер, а силата на останалите била около 1,5-2,9 по същата скала.

Две силни земетресения разлюляха Гърция

В четвъртък бяха регистрирани нови афтършокове в същото огнище. Първото се е случило през нощта в около 01:00 часа, а второто около 09:00 сутринта. И двете са били с магнитуд 2,5 по Рихтер, а измерената дълбочина е около 15-17 км, което се намира в горната част на земната кора.

Силно земетресение в Гърция

Налага се да стартират специални наблюдения в района, тъй като доскоро липсваше сеизмична активност от 17 месеца. За изминалите 15 години най-силният отчетен магнитуд е 4,4.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си