По случай рождения й ден кралското семейство разпространи три официални портрета на единствената дъщеря на кралица Елизабет Втора

Принцеса Ана - единствената дъщеря на кралица Елизабет Втора и един от най-усърдно работещите членове на британската кралска фамилия, днес отбелязва скромно 70-ия си юбилей, след като коронавирусната пандемия осуети плановете за голямо семейно събиране, предаде Ройтерс.

Любопитни факти за единствената дъщеря на кралица Елизабет (ГАЛЕРИЯ)

По случай рождения й ден кралското семейство разпространи три официални портрета на принцеса Ана, заснети в провинциалната й резиденция Гаткомб Парк в Западна Англия. Снимките са дело на известния фотограф Джон Суонъл. Две от фотографиите изобразяват принцесата в официална рокля. Третата е заснета на открито в провинциална среда.



Принцеса Ана е родена на 15 август 1950 г. в Кларънс хаус - една от лондонските резиденции на кралското семейство. Тя е второто от четирите деца на кралица Елизабет Втора и нейна единствена дъщеря. Понастоящем Ана е 14-а поред сред наследниците на британския престол. Още от млада Ана следва свой собствен път, като определено не е от традиционния тип принцеси, описван в приказките.

Макар да е свързана с над 300 благотворителни организации и редовно да оглавява списъка с кралски особи, изпълняващи най-много обществени ангажименти, принцеса Ана вероятно е най-известна във Великобритания с уменията и постиженията си в конния спорт, като нейна наследница на това поприще е дъщеря й Зара Тиндъл. Дъщерята на кралица Елизабет Втора буди възхищение и с трудовата си етика и чувството си за хумор, демонстрирано дори при опита за отвличане преди десетилетия.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.