Този митинг съвпадна с погребението на протестиращ

Служители на държавната телевизия на Беларус демонстративно напуснаха, за да подкрепят протестите срещу властта. Хиляди демонстранти се събраха вчера пред сградата на телевизията в Минск. Те искаха медията да отразява адекватно протестите срещу президента Лукашенко.

Този митинг съвпадна с погребението на протестиращ, който беше убит по-рано през седмицата. На церемонията се стече голямо множество, което скандираше срещу властта и искаше нови избори. Лукашенко обяви, че се е споразумял с Русия и ако се наложи, Владимир Путин щял да му изпрати помощ. 

Кремъл: Проблемите в Беларус ще се решат бързо

"За съжаление трябва да напусна работата, която толкова обичам. Но е невъзможно да подкрепям система, която упражнява насилие над собствения си народ", казва Алексей, кореспондент на държавната телевизия.
  
"Мога да кажа, че като служители в телевизията се срамуваме от цензурирането на информацията. От това, че се показва само позицията на едната страна. Искаме да се покзават всички страни. Хора, моля ви, не се ядосвайте на служителите. Те са на ръба на инфаркта. Имайте малко търпение, всичко ще се промени", Александър, оператор в държавната телевизия.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.