Първият гол падна в петата минута на мача и бе дело на Алекс Сантана

Шампионът „Лудогорец” се разправи по безпардонен начин с „Черно море” при визитата си във Варна. Разградчани надделяха над своя опонент с 4:1 на стадион „Тича” в последния мач преди дуела с Мидтиланд от втория кръг на Шампионската лига, пише Gong.bg.

Алекс Сантана вкара първия си гол в кариерата за „орлите” в петата минута, а Матиас Курьор изравни резултата след 26 минути. Клаудиу Кешеру даде отново превес за гостите пет минути преди края на първата част, а Жоржиньо (73) и Ихинио Марин в 87-ата оформи крайния резултат в морската ни столица.

"Лудогорец" разгроми "Будучност", отборът продължава в квалификациите за ШЛ

Разградчани стартираха много по-мобилизирано срещата и само след пет минути откриха резултата. Каули Оливейра подаде за Доминик Янков в наказателното поле. Той центрира успоредно за Сантана, който от няколко метра порази вратата на Иван Дюлгеров. В седмата минута пък Доминик Янков стреля фронтално от средна дистанция, но този път Дюлгеров изби в корнер.

Постепенно в хода на първата част „Лудогорец” остави противника да играе повече с топката, но в следващите минути не се видяха големи ситуации пред Ренан. В 24-ата минута Каули Оливейра даде балонно центриране от фаул, а отбраната на „Черно море” изби топката. Тя отиде в Доминик Янков, който стреля силно с левия крак, но и неточно.

"Лудогорец" представи четвърти нов (ВИДЕО+СНИМКИ)

Миг по-късно Цветомир Панов стреля от движение с десния крак, но Моци с тяло изби в корнер. Все пак действията на варненци им донесоха успех и те изравниха резултата в 26-ата минута. Родриго Енрике получи дълъг пас вдясно. Той излъга Антон Недялков и пласира феноменално центриране към Матиас Курьор, който отблизо с глава прониза Ренан, след като централните бранители на "орлите" го оставиха непокрит в наказателното поле.

В 38-ата минута вратарят Иван Дюлгеров спаси удар на Каули отдясно. Две по-късно гостите отново излязоха напред в резултата. Стефан Станчев сбърка с пас към Виктор Попов при изнасяне, а Недялков. отрадна. Той отляво пусна в наказателното поле за Кешеру, който с финес прехвърли Дюлгеров и Лудогорец пак поведе.

"Лудогорец" представи Ихиньо Марин (ВИДЕО+СНИМКИ)

В добавеното време на първата част Сисиньо набра скорост отляво и с глава взе топката след единоборство с Панов. Бразилецът намери своя сънародник Каули Оливейра, който стреля от границата на наказателното поле, а Иван Дюлгеров направи зрелищно спасяване, предотвратявайки сигурен трети гол за „Лудогорец”.

Удар на Васил Панайотов от дистанция в 51-ата минута стана "лесна плячка" за Ренан дос Сантос, след като халфът на варненци се хлъзна. В 66-ата минута Матиас Курьор получи дълъг пас вляво и овладя топката с гърди. Последва негов удар с левия крак, но Ренан изби топката в корнер. В 73-ата минута Каули Оливейра влезе в единоборство с Даниел Димов, а играчът на Черно море опита да върне назад топката, но вместо това предостави топката директно на Жоржиньо вдясно. Той стреля по земята с десния крак и реализира третия гол.

Лудогорец прегази Славия и чака Будучност със самочувствие (ВИДЕО)

В 81-ата минута Родриго Енрике бе намерен в наказателното поле на „Лудогорец” вляво от Файсел Касми, но ударът му беше безобразно слаб. Три минути преди края на редовното време резервата Ихинио Марин бе точен, след като показа феноменална техника след пас от Текпетей. С едно движение той елиминира двама бранители на варненци и с левия крак матира Дюлгеров.

ЧЕРНО МОРЕ - ЛУДОГОРЕЦ 1:4

0:1 Алекс Сантана (5)

1:1 Матиас Курьор (26)

1:2 Клаудиу Кешеру (40)

1:3 Жоржиньо (73)

1:4 Ихинио Марин (87)

Стартовите състави:

Черно море: Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Даниел Димов, Стефан Станчев, Цветомир Панов, Илиан Илиев, Васил Панайотов, Родриго Енрике, Патрик Андраде, Матиас Курьор, Исмаил Иса

Лудогорец: Ренан, Антон Недялков, Сисиньо, Алекс Сантана, Анисе Абел, Мавис Чибота, Драгош Григоре, Клаудиу Кешеру, Козмин Моци, Доминик Янков, Каули Оливейра

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.