Мярката му бе гледана днес в Районен съд - Дупница

Дупнишкият Районен съд промени мярката на Васил Капланов-Каплата от „задържане под стража“ за 72-часа на „домашен арест“, предаде БГНЕС.

Капланов бе задържан в сряда в заведение в Дупница, след ареста вчера бе преместен в следствения арест в Кюстендил. Мярката му бе гледана днес в Районен съд-Дупница.

СЛЕД ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ЯНЕК: Няколко спецакции в Дупница (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той бе привлечен като обвиняем за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия- 115 бр. патрони калибър 9х19мм, без да има за това надлежно разрешение – престъпление по чл. 339, ал.2, вр. ал.1, пр. 2- ро от НК.

Срещу него Окръжна прокуратура - Кюстендил води и досъдебно производство за отвличане на Янек Миланов, изчезнал след разговор с него на 31 юли т.г.

„Аз поисках постоянно задържане - определиха домашен арест, има възможност за обжалване, за подаване на протест, ще помислим, дали да има протест. Да, моето дело е само за боеприпасите”, обясни прокурор Анета Стоева.

 „Въобще не би следвало да има каквато и да е мярка. Клиентът ми не е проявил никакви притеснения доколкото знам. Прокуратурата ако имаше опция да бъде привлечен като обвиняем по него, считам, че до момента щеше да го е направила. Това е делото, което е в момента, друго дело няма - другото е срещу неизвестен извършител”, заяви адвокатът на Капланов – Ивайло Алексиев.

Днес край летището при Сапарева баня започна мащабно претърсване на район с площ 120 кв. км, на място бе главният прокурор Иван Гешев и директорът на ГД „Национална полиция“ Николай Хаджиев.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.