За това сигнализира българин, който живее в чужбина и дошъл на почивка в родината

110 лева комисионна за теглене от банкомат по морето. Казусът обиколи социалните мрежи през последните 2 дни. Сигналът е от Марио Куцев - българин, който от години живее в Нидерландия. Сега почивал в Несебър и искал да изтегли 800 лева от нидерландската си еврова сметка от банкомат за такива транзакции на "Юронет". Оказало се обаче, че транзакцията ще е доста "солена". За да получи 800 лева от сметката си, ще трябва да плати със 110 лева повече.

Банкомат раздал хиляди левове по погрешка в Разград

„Тази година банкоматите в Равда драстично бяха намалели – останали са само два. Единият почти винаги не работеше, а другият често не беше зареден. Наложи ми се да тегля пари кеш и да ползвам новите банкомати. Теглих два пъти и след това открих, че ми липсва голяма сума пари”, разказва Марио Куцев.

Банковите такси за преводи в чужбина поевтиняват

Той сподели, че банкоматът показва курса на превалутиране и разликата с чейнджбюрата е драстична. Близки на потърпевшия му обяснили, че тази практика е законна. Мъжът е на мнение, че въпреки това не е морално.

Как да пестим от банкови такси?

Становището на БНБ е, че подкрепят да се направи законодателна промяна, която да третира банкоматите като валутни бюра.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.