Двама от тях са присъствали на откриването на новата учебна година

Две учителки са дали положителни проби за коронавирус в Ямбол. Няма обаче поставени под карантина ученици или педагози, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в града.

Първи ученик, заразен с коронавирус в Бургас

Едната учителка е била на първия учебен ден, но не е общувала с ученици и колеги в затворени пространства. Изследвани са четирима нейни колеги, с които е имала контакт в предишни дни, но те са дали отрицателни проби, предава БТА. 

Втората учителка не е била на работа през последната седмица и затова не се налага да се поставят под карантина нейни колеги и ученици.

Новите случаи на коронавирус в Ямболска област са три, с което броят на инфектираните стана 389. От тях 10 са настанени в болница, 52 са на домашно лечение, излекуваните от заразата са 300, починалите са 27, а поставените под карантина - 116. 

Д-р Симидчиев: Училищата ще се превърнат в разпространител на заразата

Учител с COVID-19 и в Шумен. Това е 60-годишна жена, преподавател на четвъртокласници в начално училище „Княз Борис Първи”. Тя е била в училището само на 15 септември за откриване на учебната година.

След потвърдената проба за коронавирус е издадено предписание за поставяне под 14-дневна карантина на учениците от съответната паралелка. 

Учителка на второкласници в Ловеч с положителна проба за COVID-19

Осем учители с коронавирус в столично училище

Вълчев: 10-15 учители и ученици на ден ще дават положителни проби за COVID-19

Ученик от Стара Загора е с коронавирус

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.