От Община Варна започват ремонт на съоръжението

Част от подлез се срути в района на Делфинариума във Варна рано тази сутрин. За щастие в този момент е нямало преминаващи хора.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Подлезът е един от оживените в морския град и през него преминават голяма част от жителите на квартал „Чайка”, както и ученици от две варненски училища.

На място бяха изпратени и аварийни екипи.

„Веднага бяха предприети действия по спиране на движението на пешеходци по подлеза и беше изпратена аварийна група, която да започне обезопасяването му”, обясни зам.-кметът на Община Варна Христо Иванов.

Дейностите по обезопасяването на съоръжението продължиха през целия ден, а тепърва предстои да се направи и цялостен ремонт.

Според общината причината за пропадането на тавана е корозия на закрепващите елементи, а последният ремонт на подлеза е правен преди  5 години.

„Това, което е правено през 2015 година, е текущ ремонт с измазване, боядисване и възстановяване на стълбищата и осветлението. Този елемент всъщност не е ремонтиран и не е имало признаци, че има някакъв проблем, който да довежда до някакъв последващ ремонт”, заяви Христо Иванов. 

Очаква се подлезът да бъде изцяло ремонтиран след около 20 дни.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.