Броят на церемониите расте с всяка изминала година

Село събира погледите със своя сватбен туризъм. Аспарухово е популярно с чистия въздух, красивата природа и множеството забележителности. To обаче става известно и с това, че в него безработицата е нулева. Там живеят около 700 души, като по-голяма част от тях са заети в сферата на туризма.

„Идвайки в Аспарухово, хората усещат истинското, българското, природата. Съвсем близкия контакт с вода, планина и най-вече човешко отношение и посрещане от нас, каза кметът на населеното място Мария Георгиева.

„ДОТАМ И ОБРАТНО”: Разходка из Ъгленския каньон

Броят на сватбите в населеното място расте с всяка изминала година. Едно от основните предимства е, че там има възможност за изнесени бракове.

„Имаме много красиви хотели, къщи за гости, които дават уникалната възможност - идвайки в Аспарухово, всичко да бъде в затворен кръг”, добави Георгиева.

Кремена и Радослав са една от двойките, които избират мястото за своята сватба. „Самото място предразполага. Обстановката е романтична, както и природата. Това е нещото, което ни притегли”, разкри Кремена.

Въпреки пандемията, от началото на лятото в селото са се венчали над 20 двойки. Местните се надяват през следващото лято Аспарухово отново да е предпочитаната сватбена дестинация.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.