Открити са биомаркери на холинестеразен инхибитор

Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) изпрати на Германия доклад за техническа помощ от страна на организацията във връзка с отравянето на Навални, пише БГНЕС.

Навални в първото си видео интервю след изписването: Отровиха ме, защото съм заплаха (ВИДЕО)

Резултатите от анализа на ОЗХО потвърждават, че в пробите от кръвта и урината на Навални са открити токсични химикали. Според доклада на организацията, в пробите са открити биомаркери на холинестеразен инхибитор.

 

 

По-рано германският външен министър Хайко Маас заяви, че ако Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО) потвърди отравянето на известния руски опозиционен лидер Алексей Навални с химическия агент „Новичок“, Европейският съюз ще реагира адекватно и ще има ясен отговор от него.

Навални: "Сам съм се бил отровил. А Русия никога не е разработвала Новичок"

Германският външен министър отбеляза, че Европейският съюз ще вземе координирано решение за налагане на санкции срещу Русия, което според Маас ще стане неизбежно, ако отравянето на Навални с „Новичок“ бъде потвърдено от ОЗХО. "Такова грубо нарушение на международното споразумение за химическо оръжие не може да остане без отговор. По това сме на едно мнение с Европа", каза Маас. 

Още по темата "Навални":

Кремъл: Здравето на Навални е важен приоритет за Русия

Меркел посетила тайно Навални в болницата

Нова версия за отравянето на Навални (ВИДЕО)

Русия изисква резултати от пробите на Навални, доказващи отравяне

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.