Според д-р Силвия Маркова вирусът е станал по-агресивен

От няколко дни се чувствам добре. Изкарах болестта доста тежко с три периода на влошаване, като последният беше тежък – с висока температура и силен задух, който не се повлиява от нищо”, сподели единственият пулмолог в болницата в Айтос, който се възстановява от COVID-19, д-р Силвия Маркова. 

Рекорден брой починали с COVID-19 у нас за ден

Тя обясни, че лечението, на което е подложена, е стандартното за всички пациенти – с кортикостероиди, антикоагуланти и антибиотик.

„Въпреки всичко това аз се влоших. След включването на „Ремдесивир” – на следващия ден, започнах да дишам”, каза медикът. 

 

 

Според д-р Маркова ефектът от „Ремдесивир” е бил поразителен. „В четвъртък ми вляха първата доза, в петък вече можех да дишам и температурата спадна”, добави тя.

На хората, които не вярват в съществуването на COVID-19, д-р Маркова каза: „Вируса го има. Моите впечатления като пулмолог, който работи доста дълго време с белодробни инфекции е, че той е станал по-агресивен и заразен и протича по-тежко”, категорична беше тя. 

Проф Аргирова: COVID-19 продължава да мутира

Директорът на болницата в Айтос обясни, че в отделението работят двама специалисти по вътрешни болести, инфекционист, шест медицински сестри и още две на допълнителен договор. 

„В началото, когато създавахме организация, беше трудно. Тогава още никой не беше работил с това заболяване. Сега нещата се развиват по-добре. На персонала, който е основната ни грижа, му е трудно. Дали ще издържи и дали няма да се разболее”, обяви директорът на болницата в Айтос Паруш Парушев.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.