Може ли чрез изкуството да преодолеем предразсъдъците и стереотипите?

В модата, музиката, киното и литературата общоприетият модел отдавна е отстъпил място на новото време. Може ли чрез изкуството да преодолеем предразсъдъците и стереотипите? За революцията на различните ще стане дума тази вечер в „Темата на NOVA“, веднага след централната емисия новини. 

„Жените по света въстанаха. Те казаха: „ние не сме перфектни и нямаме перфектните мерки на Синди и на Клаудия”. Все по-често искаме да виждаме жени, които приличат на нас. Такива с не толкова тънка талия, а с по-широк ханш. Това в последните години наложи много модата на моделите с наднормено тегло”, разказа авторът Ивомира Пехливанова.

„Революция на различните“ в „Темата на NOVA“

Дали изкуството ще се превърне в пристана, който може да помогне за преодоляването на предразсъдъците или свободата на изразяване ще надделее над правилата, които индустрията се опитва да наложи? Изявени личности от областта на културата, изкуството и шоубизнеса у нас и чужбина ще изложат своето виждане и опит по тези чувствителни теми, по които обществото като че ли не може да постигне съгласие.

Гледайте „Революция на различните“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 18 октомври, веднага след централната емисия новини.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си