ГЕРБ биха получили подкрепата на малко над 24 процента от гласуващите

През октомври подкрепата към различните политически сили се стабилизира след два месеца на резки промени в електоралните нагласи. Това показват данните от проучване на социологическа агенция „Тренд”.

То е проведено по поръчка на „24 часа”. Реализирани са 1008 ефективни интервюта с респонденти на възраст 18+. Методът на регистрация е пряко полустандартизирано интервю „лице в лице”. Периодът на провеждане е 3-10 октомври.

Как изглежда моментната ситуация на политическата сцена?. Пет са сигурните партии, които биха влезли в парламента на следващите избори, а две са точно на бариерата за влизане. 

Ето и конкретните цифри -  ГЕРБ биха получили подкрепата на малко над 24 процента от гласуващите, което е леко повишение, спрямо изследването през септември. Плътно на второ място се подрежда БСП, също с леко повишение - 23,6 процента.

„Има такъв народ” на Слави Трифонов е със стабилните 15, 9 процента. ДПС остават на четвърта позиция с 10,2 на сто. Пети са „Демократична България”, с 8,8 процента.

На ръба остават „Изправи се.бг” на Мая Манолова - виждате 3,9 процента. И „Обединени патриоти”, с 3,8 на сто.

ВОЛЯ, която в момента е представена в парламента, би получила малко над процент и половина от гласовете. „Атака” също остава под прага за влизане в народното събрание. А новата партия на Цветан Цветанов  „Републиканци за България”, остава под процент.

Изследването е проведено от социологическа агенция „Тренд” по поръчка на „24 часа”. Реализирани са 1008 ефективни интервюта с респонденти на възраст 18+. Методът на регистрация е пряко полустандартизирано интервю „лице в лице”. Периодът на провеждане е 3-10 октомври.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.