Ердоган обяви, че Макрон трябва да бъде прегледан от психиатър

Франция протестира срещу обидни изказвания на президента на Турция. Реджеп Ердоган обяви, че френският президент Еманюел Макрон трябва да бъде прегледан от психиатър, заради омразата срещу мюсюлманите.

Това предизвика реакция на французите, които отзоваха своя посланик в Турция за консултации. Пред хиляди свои привърженици в Диарбекир и Кайзери, турският президент нападна Макрон заради някои от медиините изяви на президента.

След убийството на френски учител от радикален ислямист, Макрон обяви, че ислямът е религия в криза. Той се закани, че ще изкорени ислямския сепаратизъм, който се наблюдава в някои общности във Франция.

"Макрон се нуждае от лечение на психиатрична основа. Какво друго може да се каже за държавен глава, който не разбира свободата на религиозни вярвания и се държи по този начин с милиони хора, които живеят в неговата страна и имат различна вяра? На първо място, да се прегледа за ментални отклонения“, заяви Ердоган.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.