Мъжът беше прострелян от полицията и е в критично състояние

Франция още не може да се съвземе от шока след жестокото нападение в Ница. Френските власти са задържали 47-годишен мъж, заподозрян, че е контактувал с нападателя, който вчера уби трима души в църква. Извършителят, 21-годишен тунизиец, е пристигнал наскоро във Франция от Италия. Той се бори за живота си в болница, след като беше прострелян от органите на реда. Междувременно, в Ница ще бъдат изпратени 120 допълнителни служители на полицията.

„Има толкова много омраза. Моля ви, спрете да ни убивате, не мога повече така”, казва жена, местен жител.

„Свикнали сме да се изправяме пред предизвикателства, но това е особено трагично. Трябва да го преживеем в сърцата си и да продължим напред. Трябва да се опитаме да продължим, да устоим и да бъдем заедно в тези времена, когато те искат да ни разделят”, коментира Филих Асо, който е свещеник.

 

ТЕРОР ВЪВ ФРАНЦИЯ: Убити и ранени след серия нападения (ВИДЕО+СНИМКИ)

 

Президентът на Франция Еманюел Макрон определи нападението в църквата Нотр Дам в Ница като ислямистка терористична атака. Страната увеличава от 3 на 7 хиляди броя на войниците, които ще охраняват обществени места, като църкви и училища. 

 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.