Челно са се ударили автобус и джип

Фатален челен удар между автобус с работници и джип край ботевградското село Литаково. Резултатът - 3 жертви и двама тежко ранени. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Инцидентът е станал в 6 и 30 тази сутрин, когато автобусът е прибирал работници от нощни смени в ботевградски завод. На място веднага са пристигнали 10 линейки от София, съобщиха от Спешна помощ.

Шофьорът на джип, който се движел в обратна посока, решил да изпревари колата отпред и влязъл в насрещното. В автомобила пътували двама братовчеди, на 17 и 24 години. Загинали са на място. По първоначална и непотвърдена информация на NOVA, зад волана може да е бил  17-годишиният неправоспособен младеж. Тепърва обаче предстоят още експертизи.

Пиян шофьор без книжка се заби в стълб (ВИДЕО+СНИМКИ)

Собственикът на автобусната фирма бил един от първите уведомени за случилото се. Пристигнал незабавно на място и научил точно какво е станало. Всичките 8 автобуса на фирмата, които превозват работници от Ботевград за Враца, се движели в колона. Този бил четвърти в нея.

„Три автобуса преминават. По необясними причини джипът влиза в насрещното платно, влиза под автобуса и ….”, обясни собственикът Цветан Тодоров.

 При сблъсъка автобусът излязъл от пътното платно и се ударил в дърво. Ранен бил водачът и две от пътничките. Едната почина по-късно в болницата, а шофьорът претърпя операция. Автобусът според собственика е напълно изряден. Минал технически преглед само преди 2 седмици, както и проверка, преди да потегли рано тази сутрин. Водачът пък е изключително съвестен човек, твърдят от фирмата и изключват той да е погазил правилника.

В джипа били двама братовчеди – единият на 17, а другият на 24 години. Карал по-големият, който според местните хора по принцип бил внимателен водач, не употребявал алкохол.

 

 

Участъкът е прав, асфалтът – сух, а времето било ясно. Хората в Литаково са потресени и жалят роднините на загиналите момчета. Местните хора твърдят, че отсечката, макар и права, е изключително опасна, защото всяка година взема поне по една жертва.

Репортери: Виктория Бояджиева, Румяна Попова

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.