Това е традиция, която се прави в навечерието на Деня на благодарността

Америка е изправена пред тревожен момент заради новата вълна на пандемията. Повечето ученици остават извън класните стаи, хората работят от хола си, ресторантите са полупразни, социалните събирания до голяма степен са ограничени. Една традиция обаче със сигурност ще продължи. Президентът на САЩ ще помилва пуйка на Деня на благодарността в Белия дом във вторник, пише CNN.

СМЕЛО СЪРЦЕ: Мъж бръкна в устата на крокодил, за да спаси кучето си (ВИДЕО)

Държавният глава не е участвал в публично събитие от 11 дни.

Той имаше само четири официални появи от 3 ноември насам и говори два пъти пред публика. С изключение на голфа през почивните дни и посещението на Националното гробище в Арлингтън в Деня на ветераните, той не е напускал Белия дом.

Загадъчните убийства на коне във Франция продължават над половин година

Засега Корн и Коб, както са имената на двете пуйки кандидати за помилване, живеят в лукс в хотел Willard Intercontinental във Вашингтон, но на събитие в Rose Garden, само една от птиците ще получи президентско помилване преди празника на Деня на благодарността в четвъртък.


Снимка: Официален Twitter акаунт на Белия дом
 
Специалните бели пуйки, които се хранят по стриктен режим, са отгледани от Рон Кардел, председател на Националната федерация и фермер.


 
Според уебсайта на Белия дом, Корн, чиято любима закуска е сладката царевица, е излюпена на 20 юли 2020 г. и тежи малко над 19 кг. Коб, който обича да похапва соя, е излюпен същия ден и тежи малко над 18,5 кг.


Снимка: Официален Twitter акаунт на Белия дом

Както се случва от 1947 г. насам, двамата бяха представени на публиката на 23 ноември. А Белият дом публикува онлайн анкета за избор на победител.

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.