Разгорещяването на страстите дойде заради спор за облекчаването на вноса на свинско от САЩ

Законодатели от основната опозиционна партия в Тайван Гоминдан замерваха със свински черва и размениха удари с юмруци с други депутати днес в парламента. Разгорещяването на страстите дойде заради спор за облекчаването на вноса на свинско от САЩ, предаде Ройтерс.

СМЕЛО СЪРЦЕ: Мъж бръкна в устата на крокодил, за да спаси кучето си (ВИДЕО)

Президентката Цай Ингвен обяви през август, че от 1 януари се разрешава вносът на американско свинско месо, съдържащо рактопамин – хормон, стимулиращ растежа. Добавката е забранена в ЕС и в Китай.

В знак на недоволство срещу сделката със САЩ Гоминдан не допускаше премиера Су Цънчан да говори пред депутатите, блокирайки подиума, от който говори.

3000 години по-късно: Тасманийският дявол се завръща в Австралия (ВИДЕО+СНИМКИ)

От управляващата Демократична прогресивна партия решиха обаче днес да осигурят възможност на Су да говори с помощта на жива верига, с която му проправиха път.

Когато премиерът обаче се опита да говори депутатите от Гоминдан замериха колегите си със свински черва, а някои от тях си размениха и юмручни удари.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР