Хубавото време изкара хората навън

Километрични опашки пред един от големите магазини в столицата. В късния следобед стотици отидоха да пазаруват за идващите празници, което доведе до струпване на хора вътре. Клиенти се оплакаха, че на територията на магазина не са се спазвали правилата за дистанция. Въпреки призивите на властите, хората да ограничат излизанията и контактите, големите търговски вериги се оказаха препълнени. Стотици хора се стекоха и по улиците и парковете на столицата заради хубавото време.

Извънредни мерки от петък (ВИДЕО)

„Не съм от тези, които най-много се панират от коронавируса, но е доста неприятно, когато някакви хора се бутат в теб”, каза клиентът Антонио.

„Не мога да разбера защо са затворени моловете, при положение, че в тези големите магазини е пълно с хора”, коментира клиентът Георги.

Как да предпазим семейството си след заразяване с COVID-19?

104-годишен ветеран пребори COVID-19 и отпразнува рожден ден (ВИДЕО+СНИМКИ)

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.