В знак на благодарност семейството дарява част от подаръците си на други нуждаещи се

Връщаме се в дома на семейството, което месеше хляб, за да спестява пари за интернет за онлайн обучението на двете си момчета – едното на 11, а другото днес става на 8 години. Децата пишеха домашните се на стар мобилен телефон. Историята им трогна мнозина и веднага, след като излъчихме репортажа, заваляха имейли и обаждания от цялата страна. За броени дни десетки хора изпратиха, каквото могат на семейството, което е поставило учението над всичко друго. Таблети за децата занесе кореспондентът на NOVA Румяна Попова.

ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ: Семейство не си купува хляб, за да спести за телефонни ваучери

„Почувствахме се уникално щастливи. Това, което си помислихме, е, че има добри хора. Бяхме останали с чувството, че такива хора не съществуват. Сега знаем, че ги има и им благодарим”, каза майката Венцислава.

Тя сподели, че всеки ден получава обаждания от зрители на NOVA, които ни потърсиха веднага след излъчването на репортажа в четвъртък с желание да помогнат на семейството. Жестът на хората ги накарал да се почувстват щастливи от това, че са били разбрани и подкрепени. Венцислава получава обаждания буквално от цялата страна. На място пристигат и хора, които лично са занесли храна и подаръци на децата.

 

 

Семейството е получило няколко устройства. Тъй като на децата са необходими само две, семейството е решило да продължи доброто дело.

„Искам да ги подарим на всички онези деца, които нямат възможност да учат, както нямаха нашите. Знаем какво е да не можеш да учиш, а да имаш желание. Има и други деца в положение като нашето. Знам, че има и по-зле от нас. Трябва да се учат абсолютно всички деца”, каза още Венцислава.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.