Коментар на доц. Лили Маринова от РЗИ София

Първият по рода си ваксинационен изнесен център за ваксинация срещу COVID-19 е разположен пред столичната Регионална здравна инспекция. Всички желаещи да се ваксинират ще изчакват реда си в изградена за целта палатка, преди да стигнат до фургоните. В тях има 6 кабинета, в които ще се поставя ваксината.

Висок брой починали с COVID-19, но и много излекувани

„Първото, което трябва да знаят желаещите за ваксинация е, че те ще бъдат организирани предварително в списъци, по график. През първата фаза на имунизационния процес ще бъдат обхванати медицинските специалисти, които са заявили такова желание”, заяви доц. Лили Маринова от РЗИ София.

„В момента тече организацията по това всички медицински специалисти, работещи на територията на София, да заявяват своето желание, за да може когато ваксината дойде, да не става натрупване и да не се чака”, каза още тя.

По думите й от един имунизационен кабинет ще могат да бъдат обслужвани по 84 души на ден.

Още по темата гледайте във видеото.

Канада планира да ваксинира 3 милиона души до март 2021 година

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.