Руските спортисти ще завършат като неутрални атлети

Русия няма да използва своето знаме, име или химн на следващите две Олимпиади - Летните в Токио 2020, отложени за 2021 година и на Зимните в Пекин през 2022, нито на световни първенства през следващите 2 години.

Спортният арбитражен съд потвърди наказанието на Русия, но го намали

Руските спортисти имат право да се състезават на следващите тези игри и на първенствата на планетата през следващите две години, ако ′′ не са замесени в допинг или прикриване на положителни тестове ". Това означава, че ще завършат като неутрални атлети, използвайки олимпийското знаме.

Световната антидопингова агенция (WADA) първоначално предложи 4-годишна забрана за Русия поради схемата its за допинг / прикритие / подправяне на допинг пробите. Арбитражният съд на спорта (КАС) днес намали наполовина това наказание.

Русия аут от световния спорт за 4 години (ВИДЕО+СНИМКИ)

Русия не може да бъде домакин на никакви големи събития (олимпийски игри, световни първенства) през следващите 2 години, до 16 декември 2022. г.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР