Как се справя Азия с кризата?

Докато по-голямата част от света все още се бори с голям брой заразени, огромният Китай съобщава двуцифренни данни и усилено работи върху своя ваксина срещу COVID-19.

Здравните власти на Острова: Новият щам на коронавируса се разпространява по-бързо

„В Китай животът си тече нормално. Там хората са по-дисциплинирани. Не само там, но и в другите по-развити страни в Азия се наблюдава едно контролирано и ниско ниво на разпространение на заразата. Не трябва да се забравя, че Китай вече има опит с такива пандемии“. Това заяви в студиото на „Събуди се“ председателят на Съвета за икономически и дипломатически отношения с Китай Цън Цон.

Той добавя, че мерките в Китай се спазват далеч по стриктно от тези в България. Там имало много солени глоби и полицията преследвала нарушителите.

"Модерна" започна разпространението на своята ваксина в Съединените щати

„Този подход безспорно помага. Нужно е да го видят няколко души и останалите няма да го направят. Дисциплината на тази нация също помага доста. Носенето на маски, честа дезинфекция и спазването на дистанция е нещо, което азиатските страни правят и без пандемия“, добавя той.

Специалистът добавя, че Китай разработва 5 вида ваксини, като 4 от тях са на финалната права.

Повече по темата гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.