За осиновяването, съдбата и търсенето на отговори - тази неделя след централната емисия новини

Три жени, които не се познават. Три истории, които никога няма да се преплетат и една дата, която ще ги свързва цял живот. Тази седмица в „Темата на NOVA“ авторът Владислава Тричкова и операторите Андрей Стоилов и Радослав Илиев разказват истории за дома. Онзи за деца, лишени от родителски грижи. За семейството. Но без биологични роднини. И за една дата – 20 декември.

Ваня Шишкова е героят в „Темата на NOVA”, който на 20 декември ще направи последен опит да разбере повече за истинските си родители. Вече почти цял един живот знае само, че е родена преди 64 години и се е казвала Наталия. А майка ѝ я изоставя, но не в дом за деца. А пред него, увита с пелени, поставена в кошница и придружена само от една бележка: „Детето се казва Наталия”.

Галина Иванова е от другата страна на монетата. Родила четири деца, но отгледала три. Другото била принудена да остави за осиновяване. Сега, на 20-и декември, когато е рождения ден на изоставената ѝ дъщеря, отново ще се помоли да я открие. И ще покаже как една майка, празнува рождения ден на детето си вече 26 години. Без дори да знае как изглежда.

Бойка пък е изоставена като бебе. Осиновяват я преди 42 годинии, на 20-и декември. И от тази дата започва животът ѝ в дом, не за деца, а с родители. Че е осиновена знае още от дете, но никога не търси произход. До един ден, когато открива малка бележка и се оказва, че онези, които са я изоставили, цял живот са били само на 23 км от нея.

Три съдби, обединени от един ден, който е променил целия им живот – ден за молитва, ден на надежда, ден за равносметка. Колко дълъг е пътят до отговорите, които цял живот си търсил?

Гледайте “20 декември” в „Темата на NOVA“ тази неделя, 20 декември, веднага след централната емисия новини.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.