Въпреки ограниченията заради пандемията от COVID-19 очакванията са за по-интензивен трафик

МВР на крак. В последният работен ден преди празниците - засилен трафик в цялата страна. Очаква се хиляди българи да тръгнат на път .

Въпреки пандемията днес и утре от „Пътна полиция” очакват наистина интензивен трафик. На АМ „Тракия”, на изхода на София, движението вече е интензивно. Докато това трае от полицията обещават само да регулират трафика, за да не се образуват задръствания. След това до края на годината се очаква и засилен контрол.

ТРАНСПОРТЕН ХАОС: Препълнени летища и гари във Великобритания (ВИДЕО)

„Традиционно очакваме пътникопотокът да е увеличен през празничните дни. За целта сме осигурили достатъчно екипи на „Пътна полиция”, които ще бъдат разположени на входно-изходните артерии на столицата”, добави Крушарски.

„По информация на Агенция „Пътна инфраструктура” около 50 000 автомобила са напуснали територията на столицата през вчерашния ден”, информира зам.-началникът на „Пътна полиция” - София комисар Владислав Павликянов.

Крушарски уточни, че контролът ще се упражнява ежедневно във всички празнични и работни дни до края на годината. Основното, което ще се контролира, това са скоростните режими, задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. „През празничните дни, знаете, хората са предразположени на събирания и е важно да отбележим за тях да не сядат зад волана употребили алкохол и наркотични вещества”, посочи Крушарски.

Хванаха над 32 000 нарушителя на скоростта за 2 месеца

Миналата година между 250 хиляди и 300 хиляди автомобили напуснаха столицата за празниците около Коледа и Нова година. За спазването на правилата за движение следиха над 3 600 полицаи с 205 камери.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.