Катастрофата е станала заради несъобразена с пътните условия скорост

Тежка верижна катастрофа блокира за часове пътя Пловдив-Смолян. Навлизане на автомобил в лентата за насрещно движение е довело до сблъсък между пет леки коли в района на Наречен. 38-годишен мъж от Смолянско е откаран в болница с фрактури.

Огромни задръствания в цялата страна преди празниците (ВИДЕО)

В следобедните часове на мястото имаше километрично задръстване. Колоната от коли и камиони беше дълга четири километра в посока Смолян и около четири километра в посока Пловдив.

Снимка: Илиян Велков, NOVA

Движението  на пътя за зимните курорти Чепеларе и Пампорово е изключително интензивно, но заради инцидента стана още по-натоварено.

Снимка: Илиян Велков, NOVA

Около 17 часа полицията успя да разчисти едното платно на пътя и започна поетапното пропускане на превозни средства.

Тежка катастрофа на магистрала "Хемус", има загинал

Най вероятно причина за катастрофата е навлизане в насрещното движение на един от автомобилите, предприел маневра изпреварване, отбелязват от пресцентъра на МВР в Пловдив. 

Репатриращ автомобил извършва преместване на автомобилите, които не могат да се предвиждат на собствен ход. 

Полицейският контрол по пътищата в цялата страна е засилен по празниците. От „Пътна полиция“ призовават шофьорите за повишено внимание и съобразяване с условията на пътя.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.