В последния работен ден се образуваха и опашки пред магазините

Огромни задръствания и тапи в цялата страна преди серията почивни дни.  През деня в столицата имаше огромни задръствания, а на магистрала „Хемус” дори се образуваха тапи заради ремонти и катастрофи.  

„Задръстванията са големи, на „Цариградско шосе” има страшно много коли и трите ленти са пълни. От „Горубляне” тапата стигаше почти до „Караулката””, каза шофьорът Марио Дончев.

„При всички положения не е приятно, явно хората от провинцията се изнасят”, смята Светлин Радуилов, друг шофьор.

Тежка катастрофа на магистрала "Хемус", има загинал

От полицията заявиха, че са взели всички мерки, за да улеснят пътуването на хората.

„Основно екипите са насочени да подпомагат движението там, където има ремонти и затруднение на движението”, каза инсп. Николай Крушарски от „Пътна полиция”.

„По информация на АПИ само за вчерашния ден около 50 000 автомобила са напуснали територията на столицата”, каза комисар Владислав Павликянов от „Пътна полиция”.

От МВР очакват сериозен трафик да има и утре. Тогава също основно ще подпомагат движението. След това ще наблегнат на контрола.

„Ще следим за нарушители във всички празнични и работни дни до края на годината. Основното, което ще се контролира, е скоростта”, каза още Крушарски. Ще се следи и за употреба на алкохол и наркотици.

ПРОВЕРКИ ПО МАГАЗИНИТЕ: Хванаха ли нарушители на правилата

Опашки от чакащи се образуваха и пред големите хипермаркети в последния работен ден. Работещите в магазините се оплакаха, че клиентите не спазват дистанция и не носят правилно маските си.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.